Vecka 37+0

Bara 3 veckor kvar...eller 20 dagar kvar!
Bjuder på information från www.mammasidan.se

Gravid vecka 37
Din graviditetsvecka: 37
Fostrets ålder: 35 uker


Mellan graviditetsvecka 37 och 40 kommer huvudet (eller stjärten vid sätesbjudning) att fixera sig i ditt bäcken. Du kommer att känna att fostrets position förändras något, och uppleva en slags tyngdkänsla ner mot underlivet.


Graviditetsledigheten börjar denna vecka. Det är viktigt att du nu använder tiden till att vila och förbereda dig inför förlossningen.


Har ni inte köpt in det ni behöver av babyutrustning är det hög tid nu. Tänk på att den minsta storleken med babykläder ofta inte blir så mycket använd, därför att babyn växer så snabbt. Om du föder en stor baby (4 kilo +), blir den minsta storleken kanske för liten.


Magen är i vägen och händerna når inte fram! Känner du dig klumpig? Du är garanterat inte den första, och inte heller den sista! Din livmoder väger nu ca 1 kg i motsats till ca 60 g, som den skulle vägt om du inte var gravid. En tröst är att vikten ofta stabiliserar sig nu mot slutet. Nattsömnen störs säkert av en aktiv krabat, täta urineringar och svårigheter med att hitta en bra sovställning.


Fostrets längd:
ca. 46 cm

Fostrets vikt:
ca. 3050 g


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0